Werk op Schiphol - Grondsteward(ess)

Werk op Schiphol - Grondsteward(ess)

Over grondsteward(ess)

Verschillende mensen, vreemde talen en andere culturen. De hele wereld komt op jouw werkplek als je grondsteward(ess) bent.

Zoals de naam al zegt, is een grondsteward(ess) werkzaam op de vloer van een luchthaven, zoals Schiphol Airport. In tegenstelling tot een reguliere steward(ess) die werkzaam is aan boord van vliegtuigen. Binnen het beroep grondsteward(ess) draait alles om service en dienstverlening. Goede dienstverlening op luchthavens is erg belangrijk, omdat luchthavens verwarrend op reizigers kunnen overkomen. Dit komt vooral doordat mensen niet goed de weg weten op (vreemde) luchthavens en de plek onoverzichtelijk wordt door de massa aan mensen.

Als grondsteward(ess) is het belangrijk dat je de wensen en vragen van passagiers opmerkt en ze hierbij helpt. Je hebt daardoor veel contact met reizigers. De bekendste taak van een grondsteward(ess) is het inchecken van passagiers, maar je bent ook verantwoordelijk voor gatewerkzaamheden en administratieve afhandelingen.

Voor de functie grondsteward(ess) is een specifieke opleiding of training verplicht. De meest voor de hand liggende opleiding, is de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste en Hostess. Tijdens deze studie besteed je aandacht aan omgangsvaardigheden, leer je moderne, vreemde talen en raak je bekend met de systemen van Luchthaven Schiphol. Dit is een cruciale basis voor de functie. Ook kan je via een Grondsteward(ess) training-on-the-job programma aan de slag als grondsteward(ess). Deze biedt De Werkstudent aan. Grondsteward(ess) feitjes

  Als grondsteward(ess) check je op een dag ruim 200 passagiers in en label/controleer je bij elkaar zo’n 2500 kilo(!) aan bagage 

  Bij de gate controleer je op en dag minimaal 500 instapkaarten van reizigers

  Tijdens de zomermaanden van 2019 zullen dagelijks 200 duizend passagiers vertrekken

  De drukste dagen op Schiphol zijn maandag, vrijdag en zondag

  Luchthaven Schiphol telt 4 incheckgebieden


Geïnteresseerd in een baan als grondsteward(ess)? Solliciteer op de vacature Grondstewarde(ess).

Welke werkzaamheden voert een grondsteward(ess) uit?
3 Argumenten

Waarom deze baan (n)iets voor jou is:

  Omdat je meer talen spreekt dan alleen Nederlands
  Omdat jij weet hoe je mensen kan helpen: glimlachende en tevreden mensen geven jou een voldaan gevoel
  Omdat je humor en een flexibele houding als sociaal bindmiddel ziet

  Omdat je slecht tegen ochtend- of nachtdiensten kan: jij hebt structuur nodig
  Omdat jij en stress slecht samen gaan, je denkt vaak in problemen in plaats van oplossingen
  Omdat je het lastig vindt om positief te blijven als mensen niet tevreden of boos zijn

Quotes medewerkers

“Het beroep Grondstewardess draait hoofdzakelijk om communicatie en daarom zal je communicatief goed onderlegt moeten zijn. Je moet het leuk vinden om met mensen te werken en heel klantvriendelijk zijn. Maar je moet niet alleen vriendelijk en sociaal zijn, het is ook belangrijk dat je stevig in je schoenen staat (soms heb je te maken met lastige passagiers). Je maakt lange dagen en daarvoor heb je wel wat optimisme en doorzettingsvermogen nodig."


"Het werk is leuk; op de werkvloer bij de check-ins en gates heb je een leuke groep aan collega’s.”

"Deze baan betekent hard werken, waar problemen oplossen op plek 1 staat en waar je het merendeel van de tijd te maken hebt met geirriteerde of zoekende reizigers. Maar ik vind het prettig om in de chaos en hectiek van Schiphol te staan en te dealen met de uitdagingen die elke dag weer anders zijn.”

Groeipad Grondsteward(ess) via De Werkstudent
Iets voor jou?

Wij zoeken per direct grondstewards en - stewardessen voor het hele jaar. In februari en maart vinden de eerste trainingen al plaats. Omdat het verkrijgen van toegang tot de beschermde gebieden van Schiphol afhankelijk is van de uitslag van een langdurig veiligheidsonderzoek, verwachten wij dat het 6 tot 8 weken duurt voor je aan het werk kan nadat je hebt gesolliciteerd. 


Soliciteer vandaag nog> Bekijk de vacature Grondsteward(ess).

Vind op onderwerp