Werk op Schiphol - Security host

Werk op Schiphol - Security host

Over security host

Reizen op Schiphol gaat 24/7 door. In drukke periodes krijgt de luchthaven met ruim 220.000 passagiers op een dag te maken die allemaal gecontroleerd en beveiligd moeten worden. Die taak ligt bij luchthavenbeveiliging, de sector waar de functie security host onderdeel van is. Een passagier gaat op een luchthaven meerdere beveiligde trajecten door waar luchthavenhavenbeveiliging bij betrokken is. In dit beroep assisteer je de luchthavenbeveiligers bij het controleren van reizigers en hun bagage door ze te begeleiden in het beveiligde traject en de bakken met bagage te checken.

Het is een verantwoordelijke en onmisbare functie, omdat luchthavens druk zijn en beschermd moeten worden tegen terrorisme en criminaliteit. Opvallend en afwijkend gedrag van passagiers moet je tijdig kunnen signaleren door kennis en intuïtie te gebruiken. Tegelijkertijd moet de afhandeling van passagiers, bagage en goederen veilig, snel en efficiënt gebeuren.

Je moet het leuk vinden om met mensen te werken en klantvriendelijk te zijn. Als security host is het niet alleen jouw taak om de vliegveiligheid te bewaken. Passagiers moeten zich ook comfortabel voelen wanneer zij de douane passeren.

Voor de functie security host heb je geen diploma nodig. Het is een (bij)baan die goed te combineren is met ander werk of een studie. Als je wilt doorgroeien naar luchthavenbeveiliger, dan kan je in een jaar het werk-en-leer traject luchthavenbeveiliging volgen die via De Werkstudent en een Schiphol beveilingsorganisatie wordt aangeboden. 

Luchthavenbeveiliging feitjes

  •  In het jaar 2018 zijn 71 miljoen passagiers de douane zijn gepasseerd met 50 miljoen bagage. 
  • De gemiddelde passagier op Schiphol Airport komt uit Europa, is man en heeft 4 tot 10 keer in zijn leven gevlogen. 
  • Het gekste wat werd geprobeerd om mee te smokkelen waren 200 tarantula's, een paar duizendpoten, sprinkhanen en kevers. De beestjes waren verstopt tussen de kleding van een echtpaar. 
Geïnteresseerd in een baan als Security host? Solliciteer hier. 


Welke werkzaamheden voert een security host uit?

3 Argumenten

Waarom deze baan (n)iets voor jou is:
Omdat je over een hoog verantwoordelijkheidsgevoel beschikt.
Omdat je mensen zo goed mogelijk wilt helpen en vriendelijk bent.
Omdat niks jou ontgaat: jij bent eerder wantrouwend dan naïef.

Omdat je snel afgeleid bent. 
Omdat je in de stress schiet als er sprake is van ontoelaatbaar gedrag of een calamiteit.
Omdat midden in de nacht opstaan niks voor jou is. Je houdt van normale werkdagen met regelmatige werktijden. 

Quotes medewerkers

Tijdens een dienst kan het hectisch zijn. Door met goede collega's te werken en te communiceren gaat de dag snel voorbij. Mijn collega's zijn van alle leeftijden en van verschillende culturen, wat het heel leuk maakt. Je leert veel van elkaar. Het moeilijkste van deze baan zijn de wisseldiensten. Een dienst begint bijvoorbeeld vanaf 02.45 uur. Ook op deze tijden moet je alert zijn.
Elke dag met een glimlach naar je werk gaan, omdat je geweldige collega's hebt. Ik heb in mijn tijd als luchthavenbeveiliger geleerd dat je altijd volgens procedure moet werken. Ook al lijkt het soms overbodig - “It’s part of your job". Moeilijk is dat je soms met handen en voeten aan passagiers instructies moet geven, omdat ze geen van de gangbare talen begrijpen of spreken. Het leukste blijft toch de voldoening die je krijgt, omdat je bijdraagt aan de veiligheid en een dag volgens procedures hebt laten verlopen."


"Ik begon als security host en heb mij in 4 jaar goed ontwikkeld. Veel geleerd van collega's en er was ruimte om mijzelf te scholen. Zo heb ik het CPH certificaat kunnen halen en bezit ik nu een mbo-2 beveiligingsdiploma.

Groeipad

Security host via De Werkstudent
Iets voor jou? 

Wij zoeken per direct security hosts.  Omdat het verkrijgen van toegang tot de beschermde gebieden van Schiphol afhankelijk is van de uitslag van een langdurig veiligheidsonderzoek, verwachten wij dat het 6 tot 8 weken duurt voor je aan het werk kan nadat je hebt gesolliciteerd. 

Ben je geinteresseerd in de functie als security host? Solliciteer hier of neem bij vragen gerust contact met ons op: 020 - 4067970

Vind op onderwerp