In 5 stappen een gesmeerd sollicitatiegesprek

In 5 stappen een gesmeerd sollicitatiegesprek

Nu je aangekomen bent bij deze workshop, betekent dit dat je al heel wat stappen hebt doorlopen. Je hebt bijvoorbeeld al een CV gemaakt en deze van een begeleidende, krachtige sollicitatie/motivatiebrief voorzien.

Gefeliciteerd, je CV en sollicitatiebrief hebben de werkgever in ieder geval voldoende geprikkeld om je uit te nodigen voor een gesprek!

Maar als het voeren van een sollicitatiegesprek geen koek en ei voor jou is, is dit een hele handige leidraad voor een succesvol sollicitatiegesprek. Zelfs al heb je wat meer ervaring, dan kun je hier ook nog veel verrassende en nieuwe informatie uit halen.

Je mag het belang van een sollicitatiegesprek nooit onderschatten! Het kan zomaar zijn dat jij je dag niet hebt en je bijvoorbeeld erg zenuwachtig bent. Zenuwen bij een sollicitatiegesprek zijn normaal, maar met een goede sollicitatie voorbereiding sta je steviger in je schoenen. Je bent voorbereid op ‘lastige vragen’ en weet hoe je een goede lichaamshouding tijdens het sollicitatiegesprek kan aannemen. We gaan je hierin coachen met deze ‘5 stappen voor een gesmeerd sollicitatiegesprek.’ Dit doen we aan de hand van de volgende thema’s:

  1. Strak in pak, strik je strop, kortom de voorbereiding
  2. Voorzie de vraag
  3. Lichaamstaal en zenuwen
  4. Missers en matches: hoe maak je een onuitwisbare indruk
  5. Waiting by the phone: wat doe je achteraf?

Vind op onderwerp