Studenten survival tips

Studenten survival tips

Een student is iemand die een studie volgt in het hoger onderwijs, dus aan een universiteit (wo), het hbo (Nederland), een hogeschool (België) of een college (Verenigde Staten). Toch is een student meer dan dat.

Het begrip student heeft voor jou en anderen vaak een veel bredere betekenis. Duiken in de dikke boeken, nachtenlang studeren, ‘s nachts doorhalen met je studiegenoten en kroegen of cafés en je ontgroening bij een studentenvereniging. Het zijn allemaal aspecten die je studentenervaring compleet kunnen maken. Je studententijd wordt wel een van de mooiste tijden van je leven genoemd. Niet zo gek dus dat je je keuze voor een studie weloverwogen wil maken en dat je deze komende tijd ten volle wil benutten.

Naast het kiezen van je studie, is er vast nog veel meer wat je aantrekt aan het ‘studentenleven;’ op kamers gaan met studiegenoten, een actief sociaal leven, je aansluiten bij een leuke vereniging en je eerste bijbaan.

Bekijk hier onze tips:

Tip #1: Studiekeuze, welke studie past bij jou?
Tip #2: Studentenkamer of studentenwoning
Tip #3: Financiering, studenten en geld
Tip #4: Bijbaan zoeken in Amsterdam

In deze survival tips van De Werkstudent bespreken we uitvoerig alle aspecten die je als aankomende student wil weten. Wat kan je verwachten van het studentenleven en hoe bereid je je voor? Studeren is niet alleen erg spannend, maar vooral leuk! Je moet dus niet alles willen plannen. Maar een leuke bijbaan naast je studie kan je bijvoorbeeld erg goed op weg helpen als je van plan bent veel dingen te ondernemen die ook nog een duit geld kosten. Of wat dacht je van het aanschaffen van een hele uitzet? Met onze handige checklists helpen we je herinneren wat je nodig zou kunnen hebben.

Bekijk ook:
* 5 survivalstrategieën voor het vinden van een baan

Vind op onderwerp