Vervelende collega? Negatieve spiraal op het werk? Doe wat aan de

Vervelende collega? Negatieve spiraal op het werk? Doe wat aan de

Vervelende sfeer op het werk? Last van pesterijen op het werk? Heb je zo’n irritante collega die maar blijft zeuren? Biedt de manager je geen luisterend oor? Geen probleem! De Werkstudent heeft de tips voor jou om van een vervelende sfeer op het werk af te komen. Waarom hangt er eigenlijk een negatieve sfeer op het werk?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er een vervelende sfeer op het werk hangt. Het kan te maken hebben met één irritante collega, pesterijen op de werkvloer, een niet-luisterende manager of misschien zelfs een geheel verkeerde aansturing. De vraag waarom er een slechte sfeer hangt is echter minder belangrijk dan de vraag hoe het op te lossen is. Chagrijnig naar je werk gaan is voor niemand leuk. Bekijk hier de top 10 van redenen voor een slechte werksfeer. De Werkstudent heeft de antwoorden om de organisatie en de werkvloer weer veerkrachtig te krijgen!

Oorzaak probleem
Het probleem oplossen kan makkelijk zijn. Vaak heeft het te maken met een gebrek aan communicatie, iemand niet durven aanspreken op zijn of haar gedrag, het bekende van een mug een olifant maken en het niet relativeren. Je kunt problemen elke dag weer zwarter gaan zien door tegen jezelf negatief te blijven over de situatie.

Probleem oplossen
Het probleem oplossen kan door het gesprek aan te gaan met je collega’s, voor jezelf te relativeren, ouderwets klikken bij de manager of door het probleem om te zetten in motivatie. En mocht dat allemaal niets uitmaken, dan zit er maar één ding op…een nieuwe baan zoeken! Want je prettig voelen tijdens het werk is heel belangrijk.

Vind op onderwerp

WERKPERIODE WERKSFEER COLLEGAS RELATIVEREN